18 maart 1995 opmerkelijke artikelen # 2


Op 18 maart 1995 gaf Bob Dylan een concert in de Martinihal te Groningen. De eerste van drie concerten die hij in maart 1995 in Nederland zou spelen.
Op 20 maart 1995 verscheen er in het Gelders dagblad een recensie van Gert Meijer. Een stukje geneuzel waarin de schrijver meer aandacht heeft voor de geldklopperij (65 gulden voor een concert van een dik uur), de belichting, en de kledij van Dylan.
Weinig over het concert zelf: gedurende de tweede helft van het concert maakte Dylan zijn faam als opperneuzelaar weer aardig waar en klonk hij tamelijk plichtmatig.
Zo'n opmerking schreeuwt haast om een reactie. Op 29 maart verscheen er in dezelfde krant een ingezonden brief van Erik ten Donkelaar: Het optreden ging in snel tempo en was een aaneenschakeling van hoogtepunten. De oude nummers in een nieuwe verpakking liepen als een trein. Verder ook in dit stuk weinig over het concert zelf, maar meer een aanval op Gert Meijer: Tot slot hoop ik dat degene die het optreden van Dylan omschrijft als neuzelen snel ophoudt met beuzelen.
Zie hier het eeuwige dilemma in een notendop: de recensent ziet en hoort een ander concert dan de fan. De eerste is beroepsmatig aanwezig, de tweede is een avondje uit. Wie er gelijk heeft - voor zover het mogelijk is om over 'gelijk hebben' te spreken - weet ik niet. Dat moet een ieder die bij het concert aanwezig was maar voor zichzelf beslissen.
setlist:
01. Crash on the levee (Down in the flood)
02. If you see her, say hello
03. All along the watchtower
04. Just like a woman
05. Tangled up in blue
06. It takes a lot to laugh, it takes a train to cry
07. Mr. Tambourine man
08. Masters of war
09. The lonesome death of Hattie Carroll
10. Jokerman
11. She belongs to me
12. Maggie's farm
13. Like a rolling stone

1 opmerking:

CultureEye zei

Mooie setlist, had ik er maar bij kunnen zijn

Al wist ik toen nog niet wie Dylan was/is