Dylan releases #1


De meest bekende - en gezochte - Nederlandse Dylanrelease is natuurlijk de single If you gotta go, go now uit 1967 (voor meer informatie, zie hier).
Maar er is meer, veel meer. Zoals de release in november 2003 van The Essential Bob Dylan in een Limited tour edition met bonusdisc. De cd kwam uit ter promotie van Dylans concerten in Nederland op 10 en 11 november 2003 in de Heineken Music Hall in Amsterdam.
Op de bonusdisc staan zes nummers die in Nederland op single zijn verschenen, waaronder Dylans grootste hit in Nederland Wigwam.
Wat deze bonusdisc echter interessant maakt, is niet zozeer Wigwam, maar de acoustische versie van George Jackson. Deze versie verscheen wereldwijd wel op single, maar wordt bij de samenstelling van compilatiecd's vergeten.
Er zijn slechts twee cd's waar deze versie van George Jackson op te vinden is, de Japanse cd Mister D's collection #3 uit 1993 en bovengenoemde versie van The essential Bob Dylan.
Alleen al vanwege de acoustische versie van George Jackson is deze cd de prijs van aanschaf meer dan waard. De cd is niet meer nieuw te krijgen, maar zal ongetwijfeld (regelmatig) opduiken op Marktplaats, Ebay en op platenbeurzen.

The essential Bob Dylan; limited tour edition (Columbia 503133 0)

Tracklist bonusdisc:
1. John Wesley Harding
2. I threw it all away
3. Wigwam
4. Watching the river flow
5. George Jackson
6. On a night like this

Meer informatie over deze release op searchingforagem.com hier.

Geen opmerkingen: