Dylan kort #352

License to kill op Sittard web log. In dit stuk ook kort aandacht voor één van Dylan's concerten in Nederland (1995).
Op de website van PBS staat een promofilmpje voor de tv-uitzending van het concert in het Witte Huis op 10 februari, waar Dylan ook zal optreden. Maar gek genoeg wordt Dylan wel genoemd in de begeleidende tekst, maar niet in de promofilm. Zou dit kunnen betekenen dat het optreden van Dylan niet gefilmd wordt / mag worden voor de tv-uitzending? (met dank aan Anneke voor de tip)
Vergeet niet de aanvullingen van Peerke en Shimoto te lezen op het stuk over Rainy day women # 12 & 35, met dank!
In het nieuwe Platenblad, vandaag door de brievenbus gevallen, lijstjes van lezers en medewerkers van Platenblad met de beste albums, reissues en concerten van 2009. Wanneer ik mijn ogen snel over de lijsten laat glijden, kom ik één keer Dylan tegen, in het lijstje albums van André Nuchelmans staat Together through life op de achtste plek. Hij schijft in zijn toelichting over dit album: Bob Dylan grijpt nog iets verder terug qua muzikale invloeden [dan Espers op Espers III] op zijn laatste album (sic). Together Through Life laat Dylan op zijn krassigst en kraaierigst horen op degelijke begeleiding in bluesy nummers waarin hij de balans van zijn samenleven opmaakt. En dan stopt het, net wanneer ik denk - na het lezen van de onzin "krassigst en kraaierigst" en "de balans van zijn samenleven opmaakt" - dat Nuchelmans mogelijk nog wat zinnigs te melden heeft, houdt het op. Dat moet beter kunnen. Nuchelmans recenseert Together through life in 39 woorden. Wie o wie recenseert Together through life 'scherper' dan Nuchelmans in niet meer dan 39 woorden. Recensies van 39 woorden (of minder) kunnen naar tom_dylan@hotmail.com. Inzendingen zal ik op deze blog publiceren.
Naar hetzelfde mailadres kunnen nog steeds bijdragen aan de discussie Niemand zingt Dylan zoals..., sterker nog, alle bijdragen in de vorm van tekst, foto, enz. kunnen naar dit mailadres.

Geen opmerkingen: